Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Διαπόμπευση του Δημήτρη Σιούφα στην Πάρο

 Λαϊκή Οργή  

Ο νεοπλουτισμός και τα σκάνδαλα των γαλάζιων...
ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ σπρωξιές έδιωξαν από ψαροταβέρνα της Πάρου τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα αγανακτισμένοι πελάτες. Όταν τον είδαν να απολαμβάνει κεφάτος και χαρούμενος ακριβούς ψαρομεζέδες, κινήθηκαν προς το μέρος του και τον «έλουσαν» με κοσμητικά επίθετα. «Δεν ντρέπεσαι να τρως και θαλασσινά, ρε καραγκιόζη; Δεν σου φτάνουν αυτά που έφαγες;» ήταν η φράση που ακούστηκε σε ολόκληρη την ταβέρνα και υποχρέωσε το άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσει άρον άρον από την ταβέρνα, όταν μάλιστα διαπίστωσε ότι οι πελάτες κινούνταν απειλητικά εναντίον του.
Μετά την κατάρρευση της οικονομίας και την εφαρμογή των σκληρών μέτρων, πολλοί ήταν αυτοί που προφήτευαν ότι θα έφτανε η ώρα που οι πολιτικοί δεν θα μπορούν ούτε να κυκλοφορήσουν εξαιτίας της οργής του κόσμου. Ιδιαίτερα μάλιστα εκείνοι που έγιναν πλουσιότεροι κατά τη θητεία τους στην πολιτική ή απασχόλησαν την κοινή γνώμη για τη χλιδή και τον νεοπλουτισμό τους.
Περιστατικά σαν κι αυτό με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα έρχονται να επαληθεύσουν αυτές τις προφητείες...Αλυκή Πάρου, Τρίτη 10 Αυγούστου, ώρα 23.00. Μια δωδεκαμελής παρέα, ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας, απολαμβάνει τις σπεσιαλιτέ της ταβέρνας «Μουράγιο» που φημίζεται για τους θαλασσινούς της μεζέδες. Η παραγγελία που είχε ετοιμάσει ο ιδιοκτήτης της κ. Γιώργος Παρούσης για τους εκλεκτούς πελάτες του περιλάμβανε ό,τι καλύτερο είχε περισυλλέξει εκείνη τη μέρα από τον βυθό της θάλασσας. Όστρακα, μύδια, στρείδια και γυαλιστερές, γνωστά από την αρχαιότητα για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες, αλλά και αχινούς.
Η παρέα απ’ ό,τι φαινόταν άλλωστε είχε κέφια και αρκετή διάθεση ώστε να καταναλώσει αρκετά κιλά από τους παραπάνω θαλασσινούς μεζέδες, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους πελάτες εκείνη τη βραδιά. Μεταξύ τους και δυο ανδρόγυνα ηλικίας περίπου 40 ετών, τα οποία κάθονταν σε απόσταση λίγων τραπεζιών από το σημείο όπου βρισκόταν ο πολιτικός μαζί με την παρέα του. Και ενώ όλα κυλούσαν ήσυχα με την άπνοια της βραδιάς να μην αφήνει περιθώρια για πολλά, ξαφνικά η ατμόσφαιρα αρχίζει να μυρίζει μπαρούτι.
«Έχεις και το θράσος να τρως θαλασσινά; Δεν σου φτάνουν όσα έφαγες τόσο καιρό; Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!» ήταν η φράση που ακούστηκε σε όλο το μαγαζί και άφησε τον έκπληκτο κ. Σιούφα με... το κυδώνι στο στόμα. Οι άνδρες της διπλανής παρέας μάλιστα κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του κ. Σιούφα, με αποτέλεσμα ο πολιτικός να εγκαταλείψει άρον άρον την ταβέρνα. «Ολα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν πήραμε χαμπάρι στην αρχή», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας κ. Παρούσης. «Ξαφνικά ακούω βαριές κουβέντες από μια παρέα που απευθυνόταν στον κ. Σιούφα και τη δική του, χωρίς όμως να καταλάβω τι ήταν αυτό που τους έφτασε σ' αυτό το σημείο. Μπήκα στη μέση, τους τράβηξα σε μια μεριά και τους είπα ότι μπορεί να έχουν χίλια δίκια, αλλά θα πρέπει να σεβαστούν το μαγαζί μου. Βέβαια το κακό είχε ήδη γίνει».
Κόντεψαν να έρθουν στα χέρια. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, πάντως, το επεισόδιο ήταν πολύ σοβαρότερο και οι δύο παρέες κόντεψαν να έρθουν στα χέρια. Κάποιος εκ των πελατών μάλιστα παραπονέθηκε ότι ένιωσε κάψιμο στα μάτια του, πιθανόν από σπρέι πιπεριού το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους αστυνομικούς συνοδούς του κ. Σιούφα, για την απώθηση των πελατών που πλησίαζαν με πολύ άγριες διαθέσεις. Ωστόσο, το επεισόδιο δεν έληξε με την αποχώρηση του κ. Σιούφα και της παρέας του καθώς στο τραπέζι παρέμεναν έξι ακόμη άτομα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι παρέες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, ενώ τα δύο ζευγάρια φεύγοντας από την ταβέρνα φέρονται να πέταξαν, σύμφωνα με τον εστιάτορα, το χαρτί του λογαριασμού στην παρέα του στελέχους της Ν.Δ. που είχε απομείνει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέα σύρραξη. «Δεν ξέρω γιατί συνεχίστηκε η φασαρία, αλλά θυμάμαι ότι οι μεν πέταξαν στους δε τον λογαριασμό ζητώντας ειρωνικά να τον πληρώσουν. Στη συνέχεια ο καβγάς συνεχίστηκε λίγο πιο πέρα από το μαγαζί και μετά δεν ξέρω τι έγινε», συμπληρώνει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο καβγάς έλαβε τέλος με την επέμβαση των αστυνομικών αρχών.

Ο νεοπλουτισμός και τα σκάνδαλα
Οι ευθύνες τις οποίες επιρρίπτουν οι πολίτες στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου για την τραγική κατάσταση της οικονομίας σε συνδυασμό με τα κρούσματα διαφθοράς και τα φαινόμενα ξαφνικού πλουτισμού των πολιτικών προσώπων είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους παρατηρούνται προσφάτως ολοένα και περισσότερα περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα.
Στην περίπτωση του τελευταίου, το «Πρώτο Θέμα» ήταν η εφημερίδα που είχε αποκαλύψει στις 23 Μαΐου 2010 ότι ο γιος του, ο 35χρονος δικηγόρος κ. Γιώργος Σιούφας, απέκτησε μόλις σε τέσσερα χρόνια δικηγορικής καριέρας, και συγκεκριμένα σε ηλικία 32 ετών, περιουσία που για να την αποκτήσει ο μέσος Έλληνας με τον μισθό του θα ήθελε τουλάχιστον τρεις ζωές.
Τα αποκτήματά του, δυο διαμερίσματα, οκτώ αποθήκες, τρεις θέσεις στάθμευσης στο Κολωνάκι, που σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής η συνολική εμπορική τους αξία αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Μια επαγγελματική πορεία με ιλιγγιώδη ανέλιξη που συμπίπτει χρονικά με την εποχή όπου ο πατέρας του υπήρξε ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή.
Το όνομα του κ. Δημήτρη Σιούφα περιλαμβάνεται ακόμη σε υποθέσεις που εξετάζει η Δικαιοσύνη, όπως οι επιχορηγήσεις της εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο των ομολόγων «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» και του προγράμματος «Ψηφιακό Μέλλον», τις οποίες είχε εγκρίνει ο ίδιος. Ακόμη ελέγχεται για το site της Βουλής, η κατασκευή του οποίου κόστισε 1 εκατ. ευρώ (!) επί της προεδρίας του.

Μεγάλες αντιδράσεις είχε προκαλέσει και ο διορισμός της κόρης του στη Βουλή, η οποία μονιμοποιήθηκε το 2002, επί προεδρίας του κ. Απόστολου Κακλαμάνη, έχοντας προϋπηρεσία ως μετακλητή υπάλληλος μόλις 10 μηνών και 14 ημερών!

*από το : Πρώτο Θέμα // 14/08/2010  http://img.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...