Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Αυτό το μπάχαλο και το αλαλούμ θριαμβεύει μόνο στην τριτοκοσμική Ελλάδα.

«Τριτοκοσμική Ελλάδα»


Ο κ. Γιώργος Τρανταλίδης, δικηγόρος, από τον Πειραιά, γράφει:
Υπήρχε μια πολύ σωστή ρύθμιση ότι κανένας μισθός δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Η διάταξη αυτή έτυχε θύμα βιασμού από τους καρεκλοκένταυρους και τα τρωκτικά του Δημοσίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι αμοιβές του προέδρου της ΕΡΤ ανέρχονται σε 347.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που είναι κατά πολύ υψηλότερο από τις αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Χρυσές συμβάσεις και άκρως προκλητικές υπέγραφαν, μεσούσης μάλιστα της οικονομικής κρίσης, και δημοσιογράφοι με την ΕΡΤ, χωρίς κανέναν έλεγχο.
 Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι περιπτώσεις αυτές εμπίπτουν στον Νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, αφού αυτό θα το κρίνει η Εισαγγελική Αρχή.
 Εξάλλου, λιμενεργάτες με μεικτές αποδοχές έως και 140.000 ευρώ τον χρόνο, πληρώθηκαν εργοδοτικές εισφορές χωρίς να έχουν εργαστεί έστω και μία ώρα. Εδώ και χρόνια διεπράττετο το αδίκημα της απιστίας προς την υπηρεσία, χωρίς να νοιάζονται οι αρμόδιες Αρχές για οποιονδήποτε έλεγχο.
Το δίδαγμα είναι πως όταν αυτές δεν αφυπνίζονται εγκαίρως, δημιουργείται μια κωμικοτραγική εικόνα που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, ειδικότερα τώρα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την κινεζική Cosco.▅ «Τα χάλια του Ηλεκτρικού»

Η κυρία Ε.Αναστασιάδου γράφει:
Είμαι εκπαιδευτικός, 50 ετών, διαμένω στον Πειραιά και εργάζομαι στην Αττική. Εχω μπροστά μου άλλα 15 χρόνια εργασίας, αν μου το επιτρέψουν οι τριτοκοσμικές συνθήκες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Ηδη έχω πρόβλημα με τη μέση μου και εδώ και πέντε ημέρες απέχω της εργασίας μου, λόγω μόλυνσης του αναπνευστικού.
 Σε μια περίοδο επικίνδυνη για νέα γρίπη κτλ. ποιος φέρει ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση στο τρένο; Μειωμένοι συρμοί, καθυστερήσεις και κυρίως συνωστισμός ήδη από τον σταθμό του Πειραιά. Μου κάνει εντύπωση ότι ουδείς στα δελτία αναφέρεται σε αυτό.
Μήπως οι δημοσιογράφοι, πολιτικοί, διοικητικοί κ.λπ. ιθύνοντες χρησιμοποιούν μόνο το ΙΧ τους και αγνοούν τις συνθήκες μετακίνησης του κόσμου του μεροκάματου; Εμείς τους θρέφουμε όλους αυτούς.
Ας κοιτάξουν, λοιπόν, πώς θα πηγαίνουμε στη δουλειά μας καλύτερα.
Μήπως να κάνουμε μια συλλογική μήνυση στην εταιρεία του ΗΣΑΠ;


*Eπιστολές στην εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" 15.11.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...