Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Ο γκλαμουράτος κ. Στυλιανίδης


Το κακό με τον υπουργό Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδη δεν έχει τριτώσει απλά, έχει υπερβεί αυτό τον αριθμό. Αρχικά ως υπουργός Παιδείας εντοπίστηκε το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου να διασκεδάζει σε νυχτερινό κέντρο, ενώ την επομένη και ενώ η Αθήνα είχε αναστατωθεί από τα επεισόδια, αυτός φωτογραφιζόταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα!

Πριν από μία Κυριακή αποκαλύφθηκε (από το «Πρώτο Θέμα») ότι ο συγκεκριμένος υπουργός δαπάνησε 2.500 τη βραδιά για να διαμείνει σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Παρίσι και, μόλις προχθές, ήρθε να προστεθεί μια νέα αποκάλυψη (από την Κυριακάτικη «Ε»).
Ο γκλαμουράτος υπουργός χρέωσε τον Ελληνα φορολογούμενο με 24.505 ευρώ για διήμερο ταξίδι και διαμονή σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο του Μπορντό, αν και είχε τη δυνατότητα να μην πληρώσει ούτε ευρώ, καθώς υπήρχε πρόβλεψη για δωρεάν διαμονή σε άλλο ξενοδοχείο με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα ποσά δεν είναι ιλιγγιώδη, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εκείνο που είναι ιλιγγιώδες είναι το μέγεθος της πρόκλησης από έναν υπουργό της κυβέρνησης των «σεμνών και ταπεινών». Και δεν επικαλούμαστε τους καιρούς της ύφεσης μόνο. Επικαλούμαστε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται -και- αυτός ο πολιτικός την άσκηση του έργου του, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα, τη βλαχο-γκλαμουριά που προβάλλει.
Σίγουρα ο Ε. Στυλιανίδης δεν είναι ο μοναδικός υπουργός που δείχνει τέτοια συμπτώματα προκλητικής συμπεριφοράς. Ωστόσο, πρόκειται για έναν σχετικά νέο πολιτικό, με πολλές φιλοδοξίες μάλιστα, τις οποίες κατά καιρούς έχει προβάλει. Αν τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν το νέο αίμα στην πολιτική, θα μας αναγκάσουν να νοσταλγήσουμε τους παλαιότερους...

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@ enet.gr
*από την εφημ. "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...