Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Δέκα εκατομύρια ευρώ καλούμαστε να πληρώσουμε για το κανάλι της Βουλής! ΝΤΡΟΠΗ σας κ. Εθνοπατέρες σε δύσκολες στιγμές για τον Ελληνικό λαό ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!Δέκα εκατομμύρια ευρώ διαθέτει από τον προϋπολογισμό η Βουλή για το κανάλι και το ραδιόφωνο του Κοινοβουλίου, με το 1,18 εξ αυτών να πηγαίνει στη δημιουργία μίας και μόνο ιστοσελίδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος". Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση επιβάλλει "έκτακτες εισφορές" κατά τον πρωθυπουργό μας!

Ενώ υπάρχουν ήδη η ΕΤ1, η ΝΕΤ, η ΕΤ3 και πέντε ψηφιακά κανάλια, η Βουλή αποφασίζει την περαιτέρω στελέχωση
ενός ακόμα κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, με άμεσο
αποτέλεσμα τον πενταπλασιαμό των δαπανών σε σχέση με το έτος που ανέλαβε ο κ. Σιούφας. Αποφασίστηκε επιπλέον η δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού εντός του 2009, ενώ ήδη λειτουργούν πέντε δίκτυα της ΕΡΑ.

Μεγάλο μυστήριο αποτελεί ο αριθμός των ήδη εργαζομένων στον σταθμό της Βουλής. Κύκλοι από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι απασχολούνται 45 δημοσιογράφοι, άλλοι βουλευτές κάνουν λόγο για μόλις 15 δημοσιογράφους. Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ήδη στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλής εργάζονται 85 δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Η περαιτέρω στελέχωση προβλέπει τη δημιουργία άλλων 28 οργανικών θέσεων, εκ των οποίων οι 13 είναι ήδη "δεσμευμένες", ενώ αναζητούνται άλλοι 15.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", αξιόπιστα πολιτικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ετοιμάζονται προσλήψεις από το παράθυρο άλλων 100 προσώπων για τον ραδιοφωνικό σταθμό που ετοιμάζεται, χωρίς να έχουν υπάρξει σχετικές ανοικτές προκηρύξεις.

Η πίστωση του καναλιού της Βουλής για το 2008 ήταν 3.230.000. Το 2009 ανέρχεται σε 4.109.000. Το κόστος που καλούμαστε να πληρώσουμε για τις αποδοχές των 85-100 στελεχών, κατά μέσο όρο φαίνεται να είναι άνω των 36.000 ευρώ το χρόνο ή περίπου 3.000 ευρώ το μήνα.

Στον προϋπολογισμό της Βουλής προβλέπονται ακόμα πιστώσεις περίπου 900.000 ευρώ για τη μεταφορά της στέγασης του σταθμού σε νέο κτίριο επί της οδού Αμαλίας και για τη δημιουργία στούντιο παραγωγής και μετάδοσης ραδιοφωνικού προγράμματος. Επιπλέον δαπάνες αφορούν σε έξοδα καθαριότητας 50.000 ευρώ για φέτος και αγορά επίπλων αξίας 650.000 ευρώ. Το περσινά έπιπλα αξίας 600.000 ευρώ μάλλον πάλιωσαν!

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η δημιουργία διαδικτυακής πύλης της Βουλής. Η διοίκηση ενέκρινε προϋπολογισμό 1.177.500 ευρώ για τη δημιουργία μιας απλής ιστοσελίδας! Ακόμα και οι πλέον προηγμένες λύσεις που ακολουθήθηκαν για το portal του "Αθήνα 2004" από την περίφημη και γνωστή για τις ακριβές επιλογές αμερικανική εταιρεία "Viniete" κόστισαν 300.000 ευρώ.

*από το: http://www.tvxs.gr/v7950

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...