Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

H Σχιζοφρένεια του Βουλευτή, υπουργού, υπουργού, βουλευτή...


Η ζωή του βουλευτή της περιφέρειας που υπουργοποιείται είναι δύσκολη. Το καπέλο του βουλευτή τού επιβάλλει να προασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας που τον εξέλεξε, και να το κάνει αποτελεσματικά, ώστε η περιφέρειά του να τον ξαναψηφίσει. Το καπέλο του υπουργού τού επιβάλλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του «κράτους», «του συνόλου του ελληνικού λαού» και εν τέλει του κόμματός του και του πρωθυπουργού.
Όταν ο ρόλος του τοπικού βουλευτή συγκρούεται με τα καθήκοντα του υπουργού, το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη δεινότητα του εκάστοτε πολιτικού να βρει χρυσές ισορροπίες ανάμεσα στα δύο. Φυσικά, οι λιγότερο ικανοί πέφτουν σε κρίση σχιζοφρένειας, η οποία εκφράζεται κυρίως με διγλωσσία, μπρος-πίσω, εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις για εντελώς αντίθετα πράγματα κ.λπ.
Πάρτε για παράδειγμα τον «αναπληρωτή» υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκη. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μιλώντας ενώπιον των Χανιωτών εκλεκτόρων του, είπε όλο περηφάνια και φορώντας το καπέλο του τοπικού βουλευτή ότι θα τους καλοδεχτεί στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ τους. Επεσήμανε δε ότι εκείνος δεν θα τους σκάσει τα λάστιχα, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ. Όταν οι Χανιώτες και άλλοι Κρήτες έφτασαν στον Πειραιά με τα επαγγελματικά τους οχήματα, ο κ. Μαρκογιαννάκης με το καπέλο του υπουργού έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να τους ψεκάσουν και, όπως ήταν λογικό, απαγόρευσε στα τρακτέρ να φύγουν από τον Πειραιά.
Η σχιζοφρένεια της παραπάνω υπόθεσης, όμως, δεν έγκειται μόνο στην εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στο βουλευτή και στον υπουργό που είναι παγιδευμένοι στο ίδιο σώμα. Έγκειται στο ότι ο βουλευτής δημιούργησε -ενθαρρύνοντας τους αγρότες να ανεβούν στην Αθήνα με τα τρακτέρ- το πρόβλημα που ο υπουργός κλήθηκε να λύσει - να μην μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, άρα, ότι ο αν. υπουργός Δημόσιας Τάξης, παρά τη σχάση προσωπικότητας που βίωσε πιεζόμενος από τις συνθήκες των τελευταίων ημερών, λειτούργησε εν τέλει αποτελεσματικά.
* της Ματίνας Στεβή - 04-02-2009
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=63901

GEROGLAROS - 04/02/2009 16:34:31
Οι βουλευτες ειναι ο μονος κλαδος που αυξανοι τα εσοδα του ΧΩΡΙΣ διαδηλωσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...