Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Φασολάδα
Κύριε Διευθυντά, Φασόλια κάνουμε εισαγωγή- αλλά μπλόκα παράγουμε περισσότερα απ΄ όσα μπορούμε να καταναλώσουμε.
Με τιμή,
ΝεόκοποςΓνώμη


Ζητείται κράτος!
του, Δημήτρη Δοντά

Ασφαλώς και δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Όμως, δεν παύει να αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης διεκόπη για ικανό χρονικό διάστημα λόγω της επεισοδιακής συμπεριφοράς των οπαδών του Άρη, αλλά δεν έγινε ούτε μία σύλληψη. Ενώ κανένας δικαστικός λειτουργός δεν κινήθηκε προκειμένου να αναζητήσει ευθύνες για τα όσα έγιναν, τόσο από τους οπαδούς (που κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία προκαλούν τα αίσχη) όσο και από τη διοίκηση του Άρη.
Είναι λοιπόν οξύμωρο (αν όχι κάτι χειρότερο) πως ένας εισαγγελέας κινήθηκε πριν από λίγο καιρό διατάσσοντας έρευνα για τυχόν ευθύνες και παραλήψεις του Κύρου Βασσάρα κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως διαιτητή στο ντέρμπι ΠαναθηναϊκούΑΕΚ, αλλά για όσα έγιναν την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν... ίδρωσε κανένα αυτί.
Κάτω από αυτό το πρίσμα είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει οποιοσδήποτε πως είναι εφικτό να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας από τα ελληνικά γήπεδα. Η ατιμωρησία- την οποία επικαλέσθηκε πολλές φορές χθες μιλώντας σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς ο Λάμπρος Σκόρδας- αποτελεί σαφώς έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη διαιώνιση της άσχημης αυτής κατάστασης.
Τ ο θέμα όμως είναι ποιοι ευθύνονται γι΄ αυτήν.
Πρώτα απ΄ όλους η Αστυνομία, η διοίκηση της οποίας ταυτίζεται - σε πολλές περιπτώσεις- με τις διοικήσεις των ομάδων που βρίσκονται στην πόλη όπου δραστηριοποιείται. Οι παράγοντες. Μερικοί από τους οποίους όταν συλληφθεί κάποιος «εκλεκτός» τους απαιτούν από την Αστυνομία να αφεθεί ελεύθερος. Η Δικαιοσύνη (τακτική και αθλητική) που κάνει τα στραβά μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...