Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2008

Υπουργείο εκποίησης δημόσιας περιουσίας...

Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Υπουργείο «εκποίησης της δημόσιας περιουσίας» χαρακτηρίζει το υπουργείο Μεταφορών ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε στον λαό για εξυγίανση των προβληματικών επιχειρήσεων. Δεν είχε, όμως, καμία εξουσιοδότηση το μονοπώλιο του Δημοσίου να το αντικαταστήσει με το ιδιωτικό μονοπώλιο. Μόνο αποσπασματική, ελλιπής και συγκεχυμένη ενημέρωση υπάρχει για τη διαδικασία εκποίησης του εθνικού μας αερομεταφορέα».
«Οχημα εξυπηρέτησης συμφερόντων και υποχρεώσεων λαφυραγώγησης του κράτους», χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο εισηγητής του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Χάρης Τσιόκας, ο οποίος υπογραμμίζει πως «βάφτισε τη διάλυση της ΟΑ ως επενδυτικό ενδιαφέρον, την ίδια ώρα που δημιουργεί στρατιές ανέργων», ενώ προσθέτει πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών αποδεικνύει τη συνέχιση της πολιτικής εκποίησης των δημοσίων εργαλείων ανάπτυξης και της απαξίωσης των αγαθών που πρέπει να παρέχονται στους πολίτες της χώρας.
Τη θέση του υπέρ ενός ενιαίου και αποκλειστικά δημόσιου αερομεταφορέα επαναλαμβάνει το ΚΚΕ, ενώ στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, υπονόμευσε, διέλυσε, κομμάτιασε και ξεπουλά την Ολυμπιακή».
Για εμμονή της κυβέρνησης στην εκκαθάριση και στη ρευστοποίηση της ΟΑ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει ότι «ο αγώνας για μία δημόσια ενιαία ΟΑ είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, προς όφελος του λαού και της δημόσιας οικονομίας».

*από το ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...