Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008

Θόδωρος Ρουσόπουλος: "Aπλός προσκυνητής"

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης προκαλεί η υπόθεση του Βατοπεδίου. Το πρωί της Πέμπτης προσήλθε στην Εξεταστική Επιτροπή και κατέθεσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ το απόγευμα θα δοθεί στην Επιτροπή το τραπεζικό πόρισμα για τους λογαριασμούς. Τη Δευτέρα θα προσέλθουν τρεις ακόμη μάρτυρες. Δέχομαι πόλεμο θα μιλήσω όταν έλθει η ώρα δηλώνει στην εφημερίδα Τα Νέα ο ηγούμενος της Μονής, Εφραίμ.
«Οι επισκέψεις μου στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου ήταν καθαρά προσκυνηματικού χαρακτήρα» σημείωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή. «Ουδεμία πίεση δέχθηκα και ουδεμία πίεση άσκησα» υποστήριξε ο Θ. Ρουσόπουλος και γνωστοποίησε ότι τόσο κατά τη συνάντηση με τους φορείς της Ξάνθης, όσο και σε συνομιλία με τον ηγούμενο Εφραίμ για το θέμα των εκτάσεων της Μονής, παρέπεμψε στους αρμόδιους υπουργούς, δηλώνοντας αναρμόδιος. Για τις πράξεις των υπουργών ο κ. Ρουσόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι έδρασαν νόμιμα.
Σημειώνεται ότι με την κατάθεση Ρουσόπουλου κλείνει ο κύκλος της εξέτασης των πολιτικών προσώπων. Η κυβερνητική πλειοψηφία προέκρινε την ολοκλήρωση της διαδικασίας, γεγονός που προκάλεσε κύμα αντίδρασης από το ΠΑΣΟΚ. Τελικώς θα εξεταστούν, την προσεχή Δευτέρα, τρεις ακόμα νέοι μάρτυρες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν οι τρείς υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας που επεξεργάζονται τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μονής Βατοπεδίου.
Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει αποσταλεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκο Καρούτσο, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις κυπριακές αρχές για την παροχή στοιχείων, μετοχολογίων και τραπεζικών λογαριασμών, των εταιριών Rassadel και Madeus που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε αποστείλει μέσω της ελληνικής επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην αντίστοιχη κυπριακή επιτροπή (ΜΟΚΑ), αίτημα για την παροχή οικονομικών στοιχείων στο οποίο η κυπριακή επιτροπή επικαλούμενη την κυπριακή νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις δεν απάντησε. Όπως ανέφερε η ΜΟΚΑ για την παροχή των εν λόγω στοιχείων απαιτείται αίτημα δικαστικής συνδρομής.
*από το: Flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...