Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

Ο απόηχος στην ΝΥ από "την χλιδάτη ζωή ενός Γ.Γ. της κυβέρνησης" ...Το γνωστό και δημοφιλές Blog troktiko έχει σήμερα ένα άκρως αποκαλυπτικό και "φωτογραφικό" ρεπορτάζ με τίτλο η "χλιδάτη ζωή ενός γενικού γραμματέα" της κυβέρνησης για τον οποίο εδώ στην Νέα Υόρκη ισχύει μάλλον αυτό που λέει σοφός ελληνικός λαός ο "κόσμος το έχει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι". Στα όσα ενδιαφέροντα αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Blog troktiko εμείς -επειδή ξέρουμε πολύ καλά και ποιος είναι και ποιου προσωπική επιλογή υπήρξε ευθύς εξ αρχής εξελέγη η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή - θα προσθέσουμε και κάποια άλλα στοιχεία για έναν Γ.Γ. που όλως τυχαίως το προφίλ, το style και η συμπεριφορά του προσομοιάζει και μάλλον συμπτωματικά ταιριάζει με έναν Γ.Γ. που εμείς εδώ στην ΝΥ γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά από την συχνότητα των επισκέψεων και των ταξιδίων του στην πρωτεύουσα του κόσμου την ΝΥ... Συμπληρωματικά λοιπόν, και μέχρι να αποκαλυφθεί -λιαν συντόμως- το όνομα του- ας δούμε και κάποια άλλα στοιχεία μιας και ο λόγος και οι αποκαλύψεις αφορούν Γ.Γ. της κυβέρνησης.
Ο κύριος Γ. Γ. λοιπόν στον οποίο εμείς αναφερόμαστε είναι περιπλεγμένος σε μια υπόθεση που χρονοτριβεί, κοστίζει χιλιάδες euros στον Ελληνικό λαό, και αφορά στην αυθαίρετη, και παράνομη όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων" απόφαση και επιλογή" του συγκεκριμένου Γ.Γ. - επίσης με χλιδάτη ζωή- προ δυο ετών να παρακάμψει παρανόμως την επετηρίδα μετάθεσης των υπαλλήλων που ανήκουν στην πάλαι ποτέ Γενική Γραμματεία Τύπου, και να τοποθετήσει στην Νέα Υόρκη μετά την επιτυχή 2ετή θητεία του κ. Θεοδόση Δημητρακόπουλου ο οποίος εντός των ημερών μετατίθεται στον Καναδά επιτέλους κοντά στην οικογένεια του, ως υπεύθυνη του ελληνικού γραφείου τύπου την κ. Πολυξένη Μαστροπέρρου-αντί του κ. Μιχάλη Κωνσταντινίδη.
Ο κ. Κωνσταντινίδης είχε τα τυπικά και νόμιμα προσόντα να παραμείνει στην ΝΥ ή να προαχθεί και να μετατεθεί σε άλλη περιοχή. Μετά από αυτή την διοικητική εξώφθαλμη παρανομία που έγινε με την σύμφωνη γνώμη και επίμονη προτροπή του κυρίου Γ.Γ. προκειμένου να ευνοηθεί η "προσωπική επιλογή" του (λέγε με Πολυξένη Μαστροπέρρου) για το γραφείο της ΝΥ παρακάμπτοντας την επετηρίδα τελικά οδήγησε τον κ. Κωνσταντινίδη όπως και αρκετούς άλλους συναδέφλους του στα διοικητικά δικαστήρια και στην ελληνική δικαιοσύνη.
Όσο για τον κ. Μιχάλη Κωνσταντινίδη μετά από τις σοβαρότατες περιπέτειες με την υγεία του, που του προκάλεσε η συστηματική και σκόπιμη υποβάθμισή του, ο άνθρωπος δεν άντεξε και έφυγε ενώ τονίζεται ότι έχουν γίνει αντίστοιχες προσφυγές και από άλλους υπαλλήλους που θέτουν μια σειρά ζητημάτων νομικής φύσεως από κατά συρροή παρανομίες του υπουργείου επικρατείας -στο οποίο υπάγονται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και αντίστοιχα η η Γ.Γ. πληροφοριών -εις βάρος υπαλλήλων που αδικήθηκαν.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο και το ελληνικό δημόσιο-δηλαδή εσείς και εμείς- θα κληθεί να πληρώσει εκτός από τα ταξίδια του κ. Γ.Γ. τα οποία κάποτε τελειώνουν (μάλλον άδοξα) συν τοις άλλοι και μεγάλες αποζημιώσεις από παρόμοιες προσφυγές υπάλληλων που αδικήθηκαν κατάφορα με την παραβίαση της επετηρίδας στην γενική γραμματεία ενημέρωσης. Η υπηρεσία αυτή υπάγεται στην ευθύνη αρμοδιότητας του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου... Σε ότι αφορά την προσωπική επιλογή της κ. Μαστροπέρρου από τον κύριο Γενικό Γραμματέα θα πρέπει να πούμε ότι έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, τα οποία έχουν φθάσει όχι μόνο στα αυτιά του Υπουργού επικρατείας και του κ. Γενικού Γραμματέα, ο οποίος όμως εξακολουθεί να την καλύπτει(...) αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών λόγω της συνάφειας και συναρμοδιότητας πολλών κοινών θεμάτων. Με το θέμα της κ. Μαστροπέρρου και όσων επιπτώσεων έχουν δημιουργηθεί από την συνολική συμπεριφορά της προς συγκεκριμένους συναδέλφους με την επιλεκτική ενημέρωση που κάνει με διάφορα προσχήματα, ήδη ασχολείται η Γενική Πρόξενος της Νέας Υόρκης κ. Άγη Μπαλτά η οποία έγινε δέκτης επίσημων καταγγελιών στις 11 Οκτωβρίου...Ο θόρυβος για την κ. Μαστροπέρρου και την επιλεκτική παράνομη συμπεριφορά της εις βάρος συγκεκριμένων ανταποκριτών είχε ήδη αρχίσει από την ημέρα της επίσημης επίσκεψης της Υπουργού κ. Μπακογιάννη στην ΝΥ στο πλαίσιο της 63ης Γ.Σ. του ΟΗΕ από τις 21.09.2008 με αντίστοιχα καταγγελία εις βάρος της προς τον Γιώργο Κουμουτσάκο που έγινε στις 21.09.2008. Το συγκεκριμένο θέμα έχει αρκετό ρεπορτάζ και πολύ παρασκήνιο στο οποίο θα επανέλθουμε με σειρά αποκαλυπτικών στοιχείων σύντομα. Εμείς απλά προς το παρόν θα σας πούμε ότι ο γνωστός (σε μας εδώ στην ΝΥ) κ. Γενικός Γραμματέας θα είναι και πάλι εδώ στην Νέα Υόρκη σε ετήσιο οικονομικό συνέδριο-και εδώ υπάρχει πολύ και καυτό ρεπορτάζ -το οποίο θα δούμε επίσης πολύ σύντομα- πάλι ως ομιλητής μαζί με τον κ. Αλογοσκούφη στα τέλη Οκτωβρίου. Κάθε σύμπτωση με πρόσωπα, style και συμπεριφορά μοιάζει τυχαία... Και τώρα διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στο Blog Troktiko.
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που δεν έχει πάρει χαμπάρι ή δεν δίνει δεκάρα για ότι συμβαίνει και κάνει τον τουρίστα πολυτελείας. Είναι γενικός γραμματεας και επιλέγει πολυτελείς προορισμούς , Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Βρυξέλες και Ντουμπάι, ταξιδεύοντας πρώτη θέση και διαμένοντας σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος υπηρεσιακός λόγος. Η Νέα Υόρκη είναι ο αγαπημένος του προορισμός, την έχει επισκεφθεί περισσότερο από δύο φορές εφέτος και τα...
ταξίδια αυτά έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως ο γενικός με τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου, φτιάχνει το προσωπικό του προφίλ για να χωθεί σε καμιά εταιρία όταν βρεθεί εκτός, όπως έπραξε ο προηγούμενος Γενικός που είχε βολευτεί σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα πολυτελή ταξίδια του στην Ευρώπη, έγιναν για να παρουσιάσει προσωπικά, ελληνικά προϊόντα γνωστής αλυσίδας, πιθανόν γιατί ελπίζει σε κάποια θέση εργασίας. Δεν θεωρείται επίσης τυχαίο πως στα πολυτελή ταξίδια, προσκαλούσε με τα έξοδα πληρωμένα, γνωστούς καθηγητές πανεπιστήμιων και έτσι απέκτησε τελευταίως ένα διδακτορικό.
Οι οικονομικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει τον κ.γενικό, για τα αυξημένα έξοδα και τα ταξίδια, γιατί εκτιμούν πως θα δυσκολευτούν να τα δικαιολογήσουν. Τα κόλπα τα έμαθε γρήγορα και τις καλοκαιρινές του διακοπές περνά οικογενειακώς σε επιλεγμένα τουριστικά συγκροτήματα στην Χαλκιδική, Σύρο, Τήνο, που είναι γνωστά για τις οικονομικές διευκολύνσεις που παρέχουν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες με πρωτοβουλία του,δημιουργούν πονηρές σκέψεις, γιατί τα ποσά που ξοδεύονται είναι υπέρογκα.
Η Υπουργός Εξωτερικών κα Μπακογιάνη του κάνει και καψόνια, στην τελευταία επίσκεψη της, διάβαζε τηλεγραφήματα στο αυτοκίνητο και εκείνος περίμενε ταπεινά στην είσοδο. Ολοι στην Κυβέρνηση τον θεωρούν ένα βαρίδι για την Νέα Δημοκρατία και κανείς δεν τον θέλει, γι αυτό έμεινε στα αζήτητα της συγκεκριμένης θέσης.


Γράφει ο/η Greek American News Agency
http://www.greekamericannewsagency.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...