Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008

Π. Τατούλης: «Τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια ζούμε το "χορό των σκανδάλων"»

Το γάντι έριξε άλλη μια φορά χθες στον Κ. Καραμανλή ο Π. Τατούλης, μιλώντας στο 2ο συνέδριο της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας».
Με μια ομιλία-πλατφόρμα, ο βουλευτής Αρκαδίας διέλυσε την εικόνα επίπλαστης νηνεμίας του κυβερνώντος κόμματος, παραμονές των κρίσιμων συνεδριάσεων της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

* Εστιάζοντας στο θέμα των ημερών, τα σκάνδαλα, ο Π. Τατούλης έριξε τη βόμβα του: «Τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια ζούμε το "χορό των σκανδάλων"» είπε.
Και για να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο παρερμηνειών, στηλίτευσε τους κυβερνητικούς χειρισμούς κάνοντας λόγο για «ατέλειωτη φαρσοκωμωδία» με «απεγνωσμένους χειρισμούς, μόνιμη προσφυγή στη Δικαιοσύνη και λίγα χειροπιαστά αποτελέσματα. Μια φαρσοκωμωδία που κορυφώνεται μόνο με επικοινωνιακούς χειρισμούς και ηθικιστικές ρητορείες. Μια τραγωδία όπου ποτέ δεν επέρχεται κάθαρσις», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει ρότα, κινδυνεύει να γίνει «οδυνηρή παρένθεση».
*Ο βουλευτής Αρκαδίας αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο της Siemens: «Σε κάθε κρίση πρέπει να επέρχεται κάθαρση, να αποδίδονται ευθύνες, να επιβάλλονται κυρώσεις. Να οδηγηθούν οι ποινικά υπεύθυνοι στη φυλακή και οι πολιτικά υπεύθυνοι να υποστούν τη δημόσια κατακραυγή και την ατιμωτική τους έξοδο από τον πολιτικό στίβο. Ο λαός δεν εκλέγει δικαστές για να τον κυβερνήσουν. Εκλέγει πολιτικούς. Και αυτοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις πολιτικές ευθύνες».
*Ως ευθεία βολή προς τον πρωθυπουργό εκλαμβάνεται και η αποστροφή για τη διαπλοκή: «Οσο για τους νταβατζήδες, νομίζω ότι και εκείνοι την πάτησαν. Εμπιστεύτηκαν πολιτικούς για να διαπλεχθούν και τώρα που οι πολιτικοί έγιναν επιχειρηματίες οι ίδιοι, κινδυνεύουν να χάσουν τους συνεταίρους τους», είπε. Ο Π. Τατούλης απέφυγε κάθε αναφορά στην επόμενη μέρα, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά: «Το νερό βρίσκει πάντα τρόπο να διασχίσει τα διαβρωμένα χώματα», είπε με νόημα.
**Η ομιλία του γίνεται σε μια στιγμή που στο εσωτερικό της Ν.Δ. επικρατεί αναβρασμός. Υπουργοί και υφυπουργοί που θα συμμετάσχουν στον τρίτο κύκλο των νομαρχιακών συνελεύσεων των οργανώσεων της Ν.Δ. είναι προετοιμασμένοι ότι θα περάσουν δύσκολο Σαββατοκύριακο.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΣ
*από την "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Ελευθεροτυπία¨- 19/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...