Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ RΕUΤΕRS: Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας για τα σκάνδαλαΚαθόλου κολακευτικό για την Ελλάδα και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι το χθεσινό αφιέρωμα του πρακτορείου Reuters για τα «πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν τη συντηρητική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, αμαυρώνοντας τη φήμη της χώρας και αποθαρρύνοντας τους ξένους επενδυτές»।
Ακολουθώντας χρονική σειρά το αφιέρωμα ξεκινάει από το σκάνδαλο των υποκλοπών και την αποκάλυψη ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του २००४παρακολουθούνταν περισσότερα από 100 τηλέφωνα, μεταξύ αυτών και του πρωθυπουργού Καραμανλή.
Συνεχίζει με το δομημένο ομόλογο 280 εκατομμυρίων ευρώ της JP Morgan, το οποίο πωλήθηκε υπερτιμημένο στα ασφαλιστικά ταμεία, και με την αποκάλυψη εν μέσω αναβρασμού για το Συνταξιοδοτικό ότι ο υπουργός Εργασίας, Βασίλης Μαγγίνας, απασχολούσε στο εξοχικό του χωρίς ασφάλιση Ινδούς εργάτες.
Φτάνοντας στο 2008 το Reuters αναφέρεται στο ροζ σκάνδαλο με το DVD και την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου, καθώς και στο σκάνδαλο με τις δωροδοκίες της Siemens σε εταιρείες και κρατικούς αξιωματούχους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
*απο την εφημ. "ΕΘΝΟΣ" Πέμπτη 14.8.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...