Σάββατο, 30 Αυγούστου 2008

Eδωσε εκτάσεις γύρω από τη λίμνη μικρής αξίας και πήρε από το δημόσιο "φιλέτα"... Ήμαρτον Κύριε...
Σύντομο μάθημα θρησκευτικών

Μην νομίζετε ότι όλα αυτά για την Μονή Βατοπεδίου είναι καινούργια.
Να τι έγραφε το “Παρόν” στις 12/8/2007.
Όταν στον θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως ήταν ο προκάτοχος του Βαρθολομαίου, ο Δημήτριος, λέγεται πως το Βατοπέδι θύμιζε, σε πολλά σημεία, το Super Paradise της Μυκόνου. Ο Δημήτριος έλαβε αυστηρά μέτρα τάξεως και ηθικής και η μονή εξαγνίστηκε υπό την πνευματική καθοδήγηση του ηγούμενου Εφραίμ. Ο πατέρας Εφραίμ είναι εξαιρετικός πνευματικός καθοδηγητής. Σε παραλαμβάνει απλό δημοσιογράφο και σε παραδίδει στην κοινωνία υπουργό Τύπου.
Ο πατέρας Εφραίμ είναι και εξαιρετικός μάνατζερ. Άνοιξε τα μπαούλα της Μονής και ανακάλυψε έγγραφα που έφεραν τη σφραγίδα βυζαντινών αυτοκρατόρων, τα οποία και εκχωρούσαν στη Μονή την έκταση που βρίσκεται κάτω από τη λίμνη Βιστωνίδα, στη Θράκη. Πριν γίνει η λίμνη στην περιοχή υπήρχαν εκτάσεις που ανήκαν, με βάση το βυζαντινό δίκαιο, στη Βουλή. Όταν η Θράκη πέρασε στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Αθήνας είπε στη Μονή πως δεν αναγνωρίζει ούτε Βυζαντινούς ούτε Οθωμανούς ούτε τον Θεό τον ίδιο.
Ογδόντα χρόνια αργότερα, ο ηγούμενος Εφραίμ φρόντισε να φτάσει το αίτημα της Μονής στο Μαξίμου, στον Σημίτη, ζητώντας να αποδοθεί στο μοναστήρι έκταση αντίστοιχης αξίας των ακινήτων που έχασε. Ο Σημίτης τούς είπε να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, όπως και έκαναν.

Έφτασε, όμως, η νέα διακυβέρνηση!
Πότε κέρδισαν τις εκλογές;
Δεν ξεχνιέται αυτό, ήταν την άνοιξη του 2004.
Με το υπʼ αριθμ. 192/25-6-04 συνυποσχετικό έγγραφο ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης το ελληνικό Δημόσιο υπαναχωρεί από τις διεκδικήσεις του. Το καταλάβαμε; Αυτό έγινε το καλοκαίρι, ούτε εκατό μέρες δεν είχαν συμπληρώσει στην κυβέρνηση. Ταυτοχρόνως το υπουργείο Οικονομικών εκδίδει απόφαση με την οποία το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται των διεκδικήσεων του. Νομίζετε ότι όλα τελειώνουν εδώ; Όχι. Τώρα αρχίζουν!
Η αγία Μονή Βατοπεδίου πήρε, λοιπόν, κάποιες εκτάσεις γύρω από τη λίμνη, αλλά έχουν μικρή αξία, καθώς είναι χαρακτηρισμένος υδροβιότοπος και το μόνο που μπορείς να χτίσεις εκεί είναι κανένα παρατηρητήριο για πουλιά, άντε και κανέναν ξενώνα για οικολόγους. Βέβαια η Μονή διεκδικούσε και την έκταση που σκέπασε η λίμνη. Έτσι, το Μοναστήρι έδωσε πίσω στο ελληνικό Δημόσιο την έκταση στη Θράκη και το 2005 άρχισε να παίρνει προνομιακά οικόπεδα, εντός σχεδίου, στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα. Δεν μιλάμε απλώς για φιλέτα, μιλάμε για όλο τον gourmet πάγκο του Βασιλόπουλου.
Σύμπτωση: όλες τις μεταβιβάσεις τις χειρίστηκε η σύζυγος του υπουργού Πολιτισμού με αποτέλεσμα η αμοιβή της να αυξήσει θεαματικά και τα εισοδήματα του ζεύγους. Σημειώστε: ο πνευματικός του υπουργού Τύπου ηγείται Μονής που απολαμβάνει προνομιακή μεταχείριση από το Δημόσιο και τις σχετικές πράξεις εκτελεί η κουμπάρα του υπουργού Τύπου που τυγχάνει σύζυγος του υπουργού Πολιτισμού.

* από το
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=902936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...