Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Στηρίζει... ψέματα


Δεν φτάνει που ο πρωθυπουργός δέχεται τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων αναλόγως των επικοινωνιακών αναγκών της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, πέρυσι τέτοιες μέρες δεν συνάντησε τη ΓΣΕΕ, αλλά φέτος, που ήθελε να περάσει το μήνυμα της εντεινόμενης λιτότητας, άνοιξε το Μαξίμου. Προφανώς για να υποδείξει, μεταξύ των εργαζομένων και εν πολλοίς των θυμάτων της πολιτικής του, τους νέους εχθρούς της «μεταρρύθμισης».
Αλλά, ο Κ. Καραμανλής εμφανίστηκε και κυνικός στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ.
«Στη θέση σας δεν θα περίμενα καμία έκπληξη» (από την ομιλία στη Θεσσαλονίκη), είπε στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Και όταν η ΓΣΕΕ του παρέθεσε στοιχεία με τα ευεργετήματα υπέρ των κατεχόντων και τις επιβαρύνσεις στους μη έχοντες, ο απόφοιτος του (Πανεπιστημίου) Ταφτ (Καλιφόρνια) κατέφυγε σε ένα αμερικάνικο απόφθεγμα. «Διά της στατιστικής μπορείς να πεις πειστικά ψέματα», είπε.
Και ο αθεόφοβος συνέχισε παραθέτοντας... στατιστικά στοιχεία για τους (ελληνικούς) ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, τη μείωση της ανεργίας, τον ελεγχόμενο πληθωρισμό (sic), τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Ε, αφού συνεχίζει να στηρίζει τη γραμμή Αλογοσκούφη, δεν μπορεί παρά να επαναλαμβάνει και τα οικονομικά του ψεύδη!
Μγς

*από την "ελευθεροτυπία" 26.8.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...