Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

ΣΥΝΤΑΓΗ Π. ΔΟΥΚΑ: Πουλήστε τα όλα!


Μαζικές πωλήσεις ΔΕΚΟ, λιμανιών και αεροδρομίων σε Ελληνες προτείνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Π. Δούκας.

Μαζικές αποκρατικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών, λιμανιών και αεροδρομίων προτείνει ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Π. Δούκας για να αρθεί το αδιέξοδο στην οικονομία. Μάλιστα διαφοροποιείται από την κατεύθυνση που έχει ως σήμερα η οικονομική πολιτική για την είσοδο στρατηγικών επενδυτών από το εξωτερικό σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως έγινε στις τράπεζες και στις τηλεπικοινωνίες, και προτείνει στις αποκρατικοποιήσεις « να έχουν προτεραιότητα έλληνες επιχειρηματίες ».
Ο κ. Δούκας, με αφορμή και τις προτάσεις που υποβάλλονται στο πρωθυπουργικό Γραφείο εν όψει της ΔΕΘ, αναφέρει ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης πρέπει να συνεχισθούν για τη μείωση των ελλειμμάτων και το «συμμάζεμα» των δαπανών, ενώ στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να ξεφύγει η κυβέρνηση από τη λογική ότι φιλολαϊκή πολιτική είναι η πολιτική των παροχών. Επίσης αναφέρει ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο το τεράστιο κόστος συντήρησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να γίνει εξορθολογισμός του Χωροταξικού και να μειωθεί περαιτέρω η γραφειοκρατία.
Τέλος, επισημαίνει: « Ενώ χρειαζόμαστε άμεσα περισσότερες επενδύσεις, τα χρηματικά κίνητρα και οι επιχορηγήσεις δεν πιάνουν τόπο. Αντίθετα, τείνουν να δημιουργήσουν βιομηχανία υπερτιμολογήσεων και διασυνδέσεων » προτείνοντας με αυτό τον τρόπο αλλαγή του πλέγματος των επενδυτικών κινήτρων.

* Απόκομμα ΤΟ ΒΗΜΑ - Ημερομηνία δημοσίευσης 26/8/२००८


** Για δείτε λες και είναι δική του η δημόσια περιουσία και τη ξεπουλάει για να πάει να παίξει στο καζίνο...
να τους χαιρόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...