Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Σύγχρονη Ελλάδα: Κατάσταση αποσύνθεσης, διαφθοράς και αδιαφορίας...Πολιτικά ψέματα: η κορυφή του παγόβουνου


Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων παραδέχεται πλέον ότι στην Ελλάδα επικρατεί μια κατάσταση αποσύνθεσης, διαφθοράς και αδιαφορίας. Αυτή η εικόνα έχει πλέον γίνει μέρος της καθημερινότητας και κανείς δεν εκπλήσσεται με νέα φαινόμενα διαφθοράς. Πολλοί μάλιστα παραδέχονται ότι αυτά που βγαίνουν στη επικαιρότητα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Εκτός απ’ αυτά είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι αυτοί που κυβερνούν προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα και όχι του λαού και της χώρας. Εξάλλου, ο Έλληνας κλέβει το κράτος και το κράτος αυτόν(αυτό ισχύει πλήρως για το κράτος και για αρκετούς Έλληνες). Βέβαια υπάρχουν και οι ρομαντικοί που πιστεύουν ότι η νέα γενιά θα μπορέσει να αλλάξει αυτό το σύστημα, αλλά αυτοί αδρανούν και αποσείουν τις ευθύνες τους.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι Έλληνες, όχι πολλοί, οι οποίοι είναι πολύ μορφωμένοι, γνωρίζουν την κατάσταση και δε συμβιβάζονται με αυτήν αλλά διεξάγουν το δικό τους αγώνα για να αλλάξει αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αξιοθαύμαστοι, διότι πολλές φορές παλεύουν για αυτονόητα πράγματα και έρχονται αντιμέτωποι με τη διαφθορά αλλά και τις ίδιες τις αντιλήψεις των Ελλήνων. Ο αγώνας τους φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα για τα μέσα που είχαν στην διάθεσή τους και αυτό κρατάει την επιστημονική, πνευματική και πολιτιστική παράδοση της χώρας ζωντανή στην Ευρώπη και τον κόσμο. Οι περισσότεροι το κάνουν από μεράκι ή από πατριωτισμό και ευσυνειδησία γνωρίζοντας ότι η προσπάθειά τους δύσκολα θα αναγνωριστεί στην Ελλάδα.
Αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους προτρέπουμε να αναλάβουν τον αγώνα για την ανόρθωση της εικόνας της χώρας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Προσωπικά χαίρομαι να συζητάω με τέτοιους ανθρώπους αφού έχουν τόσα να σου προσφέρουν και σε κάνουν να ξεφύγεις από το διεφθαρμένο σύστημα και να δεις ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο είναι κρίμα που αυτοί οι άνθρωποι δεν αξιοποιούνται και συνήθως παλεύουν μόνοι τους, ενώ θα έπερεπε να έχουν γίνει οι σκαπανείς της αλλαγής και της μεταμόρφωσης της χώρας.
Όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι τόσο μπορούμε να ελπίζουμε σε μια θεαματική και ριζική αλλαγή αν εμφανιστούν οι κατάλληλες συνθήκες


*από το:
http://gregsopinion.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...