Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Η πολιτική αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας

Ριπές

Είναι ασφαλώς χωρίς προηγούμενο η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η κυβέρνηση.
Υπουργοί ζητούν την απομάκρυνση ενός κορυφαίου στελέχους του κόμματός τους, αυτός αρνείται να παραιτηθεί και ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί παθητικά προσποιούμενος ότι δεν συμβαίνει τίποτα.
Η εξήγηση φυσικά είναι απλή: είναι όμηρος της ισχνής του πλειοψηφίας και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να αποφύγει μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση.
ΑΠΟ την εποχή που ένα στέλεχος, ο κ. Πολύζος, απομακρυνόταν με συνοπτικές διαδικασίες επειδή τόλμησε να πει πως η διαφθορά δεν έχει χρώμα, έχουμε φτάσει στην περίοδο όπου τα πάντα επιτρέπονται, με τους αντάρτες της Ν.Δ. να έχουν κατακτήσει την απόλυτη σχεδόν ασυλία.
ΤΟ ουσιαστικό πρόβλημα ωστόσο δεν είναι η εικόνα της Ν.Δ., αλλά οι επιπτώσεις στο πολιτικό μας σύστημα.
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να αποφύγει για παράδειγμα η κυβέρνηση να έρθει ο φάκελος του σκανδάλου στη Βουλή, προχώρησε σε μια σειρά από μεθοδεύσεις που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη και υπονομεύουν ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία των θεσμών.
ΑΠΟ διώκτης της διαφθοράς ο κ. Καραμανλής έγινε έρμαιο και του τελευταίου συνεργάτη υπουργού, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο!
Η αδυναμία της κυβέρνησης όμως αντανακλάται γενικότερα στην πολιτική της. Και σε μια περίοδο που η οικονομία αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση από τη δεκαετία του ΄90, δεν μπορεί να αναληφθεί η παραμικρή πρωτοβουλία για τον φόβο του πολιτικού κόστους.
ΕΤΣΙ η πολιτική αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας επιτείνει το πολιτικό αδιέξοδο και κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών!

* ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" στην 22 Αυγούστου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...