Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Καταγγελία για τον διαγωνισμό λιμενοφυλάκων


Ο λόγος για τον διαγωνισμό κατάταξης λιμενοφυλάκων που εκδόθηκε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τον Νοέμβριο του 2007 και για την έκδοση αποτελεσμάτων στις 3.7.2008.
Εδωσα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και φυσικά κόπηκα. Θα ήθελα να καταγγείλω την απίστευτη και προκλητική αδιαφάνεια του διαγωνισμού αυτού.
Οι υποψήφιοι ήταν περίπου 8.500, υποβληθήκαμε σε διαδικασίες, μία εκ των οποίων, πέραν των αυτονόητων, όπως υγειονομικές και αθλητικές, ήταν οι γραπτές εξετάσεις σε 4 μαθήματα χωρίς το δικαίωμα αναβαθμολόγησης ή ένστασης (για ευνόητους λόγους).
Από την αρχή της προκήρυξης του διαγωνισμού ακουγόταν ότι η λίστα των επιτυχόντων είναι έτοιμη, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε ενημέρωναν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί οι θέσεις είναι ήδη μοιρασμένες μεταξύ υπουργών και υφυπουργών. Υστερα από 10 μήνες δοκιμασιών τελικά εκδόθηκαν τα αποτελέσματα και αυτό που διαπιστώθηκε ήταν πρωτοφανές και αναμενόμενο φυσικά. Δεν πέρασε τελικά κανείς χωρίς βύσμα (υπουργούςυφυπουργούς). Από τους υποψηφίους που είχαν γράψει πολύ καλά τούς μειώθηκαν οι βαθμοί από τα γραπτά ώστε να μην υπάρξει περίπτωση να μπουν στη λίστα των επιτυχόντων, ρίχνοντάς τους στη λίστα των επιλαχόντων ή γενικότερα στους αποτυχόντες. Σημειωτέον ότι δεν έχει ανακοινωθεί λίστα με τους αποτυχόντες προκειμένου να δουν όλοι οι υποψήφιοι τους βαθμούς τους...
Σαφώς και είναι γνωστό ότι παίζει το μέσον αλλά όχι τόσο πολύ και ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια μας. Ας βρουν άλλους τρόπους να διορίζουν τους κουμπάρους και τους συγγενείς τους. Ακόμη και το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στον συγκεκριμένο τρόπο πρόσληψης στελεχών με γραπτές εξετάσεις και προτείνουν τη δημιουργία Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος και η εισαγωγή σε αυτή να γίνεται μέσω πανελληνίων εξετάσεων.
Να μην ξοδεύουμε τα χρήματά μας σε παράβολα, προπονήσεις, σε φροντιστήρια για την προετοιμασία στις γραπτές εξετάσεις.(Τα ίδια ακριβώς γεγονότα συνέβησαν και στον αντίστοιχο διαγωνισμό Υπαξιωματικών.)
ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥ
Αθήνα
* Επιστολές προς «Το Βήμα» epistoles@tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...