Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008

Η Fairways Estates συνδέεται με δυο μεγάλες προμήθειες, που αφορούν τον ΟΣΕ και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ζήμενς πλήρωνε και επί κυβέρνησης ΝΔ
Όπως είναι γνωστό, η αμερικανική δικηγορική φίρμα «Debevoise & Plimpton» που ερευνά το σκάνδαλο της Ζημενς διεθνώς, έχει στην Ελλάδα εκπρόσωπο της τον κ. Αλ. Λυκουρέζο. Η φίρμα έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το 2%, που όπως καταγγέλλουν πρώην ανώτατα στελέχη της Ζήμενς, έδινε η εταιρεία από τον κύκλο εργασιών της της σε ελληνικά πολιτικά κόμματα για να της κάνουν τη δουλειά. Δεν γνωρίζουμε ποια επακριβώς από τα στοιχεία που έχει βρει η εν λόγω φίρμα, έχει θέσει στη διάθεσή της ελληνικής Δικαιοσύνης ο κ. Λυκουρέζος. Το έγγραφο όμως της «Debevoise & Plimpton» που δημοσιεύουμε σήμερα δείχνει την καταβολή συνολικά στην εταιρεία Fairways Estates συνολικού ποσού 1. 750.000 EUR, δια μέσου άλλων περίεργων εταιρειών που φαίνονται στην φωτογραφία, μαζί με τα αντίστοιχα ποσά. Τα ποσά αυτά διακινούνται από τον Ιούλιο του 2004 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Επί κυβερνήσεως της ΝΔ δηλαδή.
Η Fairways Estates, με γραφεία στο Kanary Wharf του Λονδίνου και έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους, φέρεται από τον διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens, τον Ράινχαρντ Σίκατσεκ, να τροφοδοτείται με 2 - 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο από το 2% του κύκλου εργασιών της Siemens Hellas. Ο εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Αθανασίου έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα του λογαριασμού της 0233-0233/702389 στην Τράπεζα UBS της Βασιλείας. Η Fairways Estates ελεγχόταν από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Η Fairways Estates συνδέεται με δυο μεγάλες προμήθειες, που αφορούν τον ΟΣΕ και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ. Σίκατσεκ στις καταθέσεις του αναφέρει ότι ο τότε γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος του είχε πει πως χρειαζόταν χρήματα για να «λαδώσει» εκπροσώπους 4 υπουργείων (Εσωτερικών, Δ. Τάξεως, Άμυνας, Αθλητισμού και «άλλο ένα») προκειμένου να πάρει η κοινοπραξία SAIC /Siemens το έργο της ολυμπιακής ασφάλειας.
Ερώτημα: Καλά, επί ΠΑΣΟΚ καταλάβαμε ήδη γιατί πλήρωνε η Ζήμενς. Επί ΝΔ όμως γιατί συνέχιζε να πληρώνει; Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος; Οι κ. Χριστοφοράκος και Δενδρινός γνωρίζουν τίποτα;


*από το http://www.antinews.gr/?p=2469

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου...

Δημήτρης Κ. Τζανακάκης ΡΕΘΥΜΝΟ  ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίο...