ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝΜιχάλης Καρχιμάκης
Βουλευτής Λασιθίου
& Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης & Δικαιοσύνης
Θέμα: «Κρούσματα αχαλίνωτης ρουσφετολογίας και μεθοδεύσεων εξευτελισμού πωλητών λαϊκών αγορών στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά»

Κύριε Υπουργέ,
Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται κρούσματα αχαλίνωτης ρουσφετολογίας στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά.
Συγκεκριμένα στις 13-7-09 ο κ. Δημ. Βλαχαντώνης, συνταξιούχος στρατιωτικός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά, κάλεσε στο γραφείο του, πωλητές λαϊκών αγορών, επαγγελματίες και παραγωγούς για να τους ανακοινώσει ότι το αίτημά τους, το οποίο είχαν υποβάλλει πριν ενάμισι χρόνο, θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη 16-7-09 και θα ικανοποιηθεί αφού όπως μεταφέρθηκε στους πωλητές, έχει συμφωνήσει και ο Υφυπουργός ο κ. Βλάχος.
Οι απαντήσεις μάλιστα που φέρεται πως έδωσε ο κ. Βλαχαντώνης για την καθυστέρηση της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων των πωλητών στις λαϊκές αγορές, ήταν ότι περίμεναν να ολοκληρωθεί η χορήγηση των κενών θέσεων σε όλες τις λαϊκές και ότι αυτή ήταν εξάλλου και η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2008 (!) ύστερα από δική του εισήγηση, τη στιγμή που είναι γνωστό σε όλους ότι ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης των κενών θέσεων παρά μόνο σε μία λαϊκή αγορά. Και ενώ εκκρεμούν 800 περίπου αιτήσεις, εξετάζονται σύμφωνα με πληροφορίες 100 αιτήσεις με αυστηρά, όπως φαίνεται, κομματικά κριτήρια αφού η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων δεν γίνεται ούτε με σειρά προτεραιότητας βάσει αριθμού πρωτοκόλλου αίτησης, ούτε ανά λαϊκή αγορά αλλά ούτε και με αλφαβητική σειρά.
Μετά τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: Για ποιους λόγους δεν εξετάσθηκαν τόσο καιρό τα αιτήματα αυτά και για ποιο λόγο έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί μόνο σε μία λαϊκή η διαδικασία χορήγησης κενών θέσεων;;
Με ποια κριτήρια εξετάζονται τώρα κάποια αιτήματα, μόνο γύρω στα 100, αφού ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται στα 800 περίπου; Είστε σε θέση να απαντήσετε στους υπόλοιπους 700 πωλητές που εξαιρείτε από την εξέταση του αιτήματός τους, ποια είναι τα κριτήρια για τους 100 και ποια για τους υπόλοιπους 700 που δεν θα εξεταστεί η αίτησή τους;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μάρκος Μπόλαρης
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Γιώργος Πεταλωτής
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Θεοδώρα Τζάκρη

http://www.karximakis.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ANAΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για την «ΑΤΕΛΗΖΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ