Με οριστική παύση απειλείται η συμβολαιογράφος Αικ. Πελέκη...

για τη συμμετοχή της σε δύο ΕΠΕ
και τη σύνταξη των «σκοτεινών» συμβολαίων μεταξύ
της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου

Αθήνα: Με το ερώτημα της οριστικής παύσης παραπέμπεται στο Πενταμελές Πειθαρχικό Δικαστήριο η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη για τη συμμετοχή της σε δύο ΕΠΕ και τη σύνταξη των «σκοτεινών» συμβολαίων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου.
Με ψήφους δύο προς μια, το τριμελές Πειθαρχικό Δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στο πενταμελές Πειθαρχικό, το οποίο, πάντως δεν δεσμεύεται να επιβάλλει οριστική παύση και μπορεί να «ρίξει» την ποινή ή ακόμη και να απαλλάξει την κ. Πελέκη. Η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, στο γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε στους δύο εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου επιμένει πως "δεν έχει καμία ποινική ευθύνη, αποδίδοντας τη φερόμενη εμπλοκή της στο γεγονός ότι συμμετείχαν στην υπόθεση με άλλη ιδιότητα συγγενικά της πρόσωπα, αλλά και στο γεγονός ότι τυχαίνει σύζυγος πρώην υπουργού.
Παράλληλα υποστηρίζει ότι δεν έλαβε απολύτως καμία αμοιβή και ενήργησε σύμφωνα με υπουργικές και κυβερνητικές αποφάσεις της προηγούμενης και της παροάσας κυβέρνησης, οι οποίες καθόριζαν την ανταλλαγή των ακινήτων. Στους δύο εισαγγελείς κατέθεσαν, επίσης, ο πατέρας και ο αδελφός της κ. Πελέκη, η οποία έχει το δικαίωμα μετά και την απόφαση του πενταμελούς Πειθαρχικού να πρσφύγει στον Αρειο Πάγο.

* από την Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ANAΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για την «ΑΤΕΛΗΖΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ