Ο Προστάτης της διαφθοράς
Η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής ήλθαν στην εξουσία το 2004, χωρίς πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά και βασίστηκαν στο ηθικό πλεονέκτημα που είχαν έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν ταυτισμένο με τη διαφθορά.
Πολύ σύντομα όμως αυτό το ηθικό πλεονέκτημα αποδείχθηκε φρούδα. Η πρώτη περίοδος της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ, πέρασε χωρίς τίποτε το σημαντικό σε ότι αφορά την κάθαρση και την καθημερινότητα, με μεγάλα και παχιά λόγια και με την επιρρίψη όλων των κακών στο ΠΑΣΟΚ.

Τώρα όμως που η κυβέρνηση διανύει την δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησης, αυτό δεν αρκεί καθώς οι δικές της επιδώσεις έχουν πιάσει πάτο.
Ουσιαστικά ο Καραμανλής , κατέκτησε την εξουσία χωρίς κάτι το αξιόλογο. Οι προσπάθειες του, αν και επίμονες, περί επανίδρυσης του κράτους, ήταν άκαρπες. Όταν κατάλαβε ότι το να κυβερνάς δεν είναι λόγια, έκατσε στην άκρη.
Όρισε τους αλογοσκούφηδες, του προκόπηδες, και του χατζηδάκιδες να κάνουν ότι του κατεβάσει το ξερό τους το κεφάλι.
Απομάκρινε κακήν κακώς όσους ενοχλητικούς είχε γύρω του, οι οποίοι έπαιζαν το ρόλο τους σοβαρά, όπως τον Γ. Ζορμπά.

Με αυτό τον τρόπο επέλεξε να ζει μέσα στην διαφθορά, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο ,την μη καταδίωξη των διαφθορέων. Και όσοι είχαν στοιχεία και τα έδωσαν στην δικαιοσύνη ας πρόσεχαν, γιατί το αρχείο της είναι αχανές και χωρά σωρεία υποθέσεων.
Αναπάντητα θα μείνουν τα ερωτήματα στους πολίτες αυτής της χώρας σκάνδαλα όπως της siemens, των υποκλοπών ,των Πακιστανών, των δομημένων ομολόγων του ΟΤΕ κ.α
Ο κ Καραμανλής, άνθρωπος που φιλοδόξησε να γίνει ο μεταρρυθμιστής, ο άνθρωπος που θα άφηνε το όνομα του στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου ,δυστυχώς έγινε ο προστάτης της διαφθοράς.

Δεν ενοχλείτε για τα όσα παράξενα συμβαίνουν γύρω του.
Θυμώνει όταν αποκαλύπτονται σκάνδαλα τα οποία απειλούν την εύθραυστη κοινοβουλευτική του πλειοψηφία.
Όμως είναι ήσυχος από την προστασία που του παρέχει ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών, παριστάνει τον άγριο, απειλώντας με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες , με διπλό όφελος την παραγραφή των αδικημάτων των δικών του υπουργών και την εκλογή με λίστα.

Με λίγα λόγια ηγείται μιας κοινοβουλευτικής ομάδας χωρίς σθεναρή αντίσταση ήθους και διαφάνειας , αλλά με πειθαρχεία μόνο στο κομματικό όφελος.

*από το Leftis’s Weblog
http://leftis.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ANAΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για την «ΑΤΕΛΗΖΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ